Traseul spre Tăul Fără Fund

tau (1)

Asociația Drag de Hațeg a amenajat în 2014 traseul spre una dintre cele mai interesante rezervații naturale din Geoparc – Tăul Fără Fund de la Peșteana, comuna Densuș.

Proiectul a fost finanțat de către Consiliul Județean Hunedoara și a fost realizat de către Voluntarii pentru Geoparc și Exploratorii din Densuș, Peșteana și Peștenița, în parteneriat cu Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Universitatea din București.

Cum ajungeți la Tăul Fără Fund?

De pe DN68 între Hațeg și Sarmizegetusa virați spre vest urmând indicatoarele spre Peșteana (2km). În sat, lângă biserica reformată, observați panoul mare turistic. De acolo, de peste pod începe traseul spre Tău.

Traseul înseamnă marcarea potecii din sat până la rezervație, interpretarea cu panouri a cinci puncte interesante de pe traseu și amenajarea intrării în Tău.

Ce vedem pe traseu?

Tăul Fără Fund sau Mlaștina de la Peșteana este o rezervație botanică importantă din două motive: în primul rând aici trăiește Drosera Rotundifolia, o plantă carnivoră rămasă de pe vremea glaciațiunii. În al doilea rând Tăul este un loc special în folclorul local – se spune că Tăul nu are fund și comunică prin subteran cu Marea Neagră și că aici sălășluiesc forțele răului, care, câteodată, atrag oameni sau animale pe care le trag în apă.

poster Tau

Tăul Fără Fund în imagini:

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s