Proiecte: „Voluntari pentru Geoparc”

cop

Proiectul „Voluntari pentru Geoparc” a fost lansat în decembrie 2013 și reunește în prezent peste 280 de voluntari.

„Voluntari pentru Geoparc” se adresează în special tinerilor din Țara Hațegului, dar nu numai lor.

DSC_0426Nucleul grupului de voluntari sunt liceenii de la Colegiul Național „I.C. Brătianu” din Hațeg, dar oricine dorește să participe la proiectele Geoparcului este binevenit.

Proiectul funcționează conform Legii Voluntariatului și urmând sfaturile organizațiilor ProPark, Federația VOLUM și Pro Vobis. Voluntarii beneficiază de recunoașterea eforturilor lor prin acordarea de adeverințe, iar cei care efectuează peste 120 de ore de voluntariat, primesc din partea Universității din București un Certificat de Voluntariat – VoluntPass, de recunoaștere a competențelor după model european.

tau (2)Două tipuri de proiecte îi aşteaptă pe voluntarii care vor să se alăture Geoparcului: proiectele permanente şi cele temporare. Acţiunile din cadrul proiectelor permanente vor consta în ghidaj și informare la punctele de vizitare, mentenanța buletinului de informare InfoGeoparc, a paginilor de facebook Drag de Hațeg, Geoparcul Dinozaurilor, Voluntari pentru Geoparc, a site-ului Geoparcului etc. Proiectele temporare vor avea şi ele acţiuni dinamice, precum organizarea și desfășurarea de evenimente, scriere și management de proiecte, mobilități și schimburi interne și internaționale, ghidaj pe trasee turistice, participarea la cursuri, seminarii, conferințe, participarea la cercetări pe teren, întreținerea traseelor existente și crearea unora noi.

Mai multe despre proiectul Voluntari despre Geoparc aici

Dacă dorești să te implici, poți deveni voluntar completând această fișă de înscriere și trimițând-o la adresa contact@dragdehateg.org

Publicitate

2 gânduri despre „Proiecte: „Voluntari pentru Geoparc”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s