Programe educaționale

cropped-sc-bio2.png

Programele educaţionale reprezintă o experienţă completă de învăţare prin joc şi experiment pentru cei mari şi cei mici, pentru cei care vor să vadă şi să simtă pe propria piele, să străbată cu piciorul, să atingă, să miroasă, să guste şi să trăiască poveştile şi istoria minunatei Ţări a Haţegului.

 1. Programe scurte

a. Pe urmele dinozaurilor

Urmărirea dinozaurilor pitici din Țara Hațegului pornind de la modul în care se descoperă fosilele acestora până la cum se realizează reproducerile cu dinozauri. Programul se va desfășura la Casa dinozaurilor Pitici din Sânpetru și la siturile fosilifere de pe Valea Sibișelului.

dinoInclude:

  • vizită ghidată la Casa Dinozaurilor Pitici și la situl paleontologic de pe Valea Sibișelului (10 km de orașul Hațeg)
  • jocuri educative tematice

Programul va avea trei versiuni în funcție de vârsta participanților: 4 – 7 ani – 60 de minute; 8 – 15 ani – 60 de minute și peste 16 ani – 90 de minute

 

 

b. Vulcani şi marea dispărută

Cei curioşi sunt invitaţi în preistorie, tocmai în Cretacic, să descopere două lumi dispărute – vulcanii şi Marea Thetys

Exploratorii vor vizita Casa Vulcanilor din Densuş (15 km de orașul Hațeg) pentru a găsi urmele erupţiilor și ale Mării Thetys, două elemente ale insulei tropicale care era cândva Ţara Hațegului şi se vor transforma în geologi pentru câteva ore. Îşi vor folosi simțul tactil pentru a descoperi diferenţa dintre rocile vulcanice şi cele sedimentare, vor afla despre erupţii spectaculoase, vor vedea și vor putea păstra eșantioane de lavă, bombe vulcanice, zeoliţi, urme de plante şi de viermi preistorici care s-au plimbat pe fundul mării acum 65 de milioane de ani.

CV (9)Include:

  • vizită ghidată la Casa Vulcanilor și situl cu vulcani și fund de mare de la Densuș
  • jocuri educative tematice

Programul va avea trei versiuni în funcție de vârsta participanților: 4 – 7 ani – 45 de minute; 8 – 15 ani – 50 de minute și peste 16 ani – 60 de minute

 

c. Povestea pietrelor

Descoperirea istoriei pământului și a Țării Hațegului prin realizarea unor „interviuri” cu două dintre pietrele din zidul bisericii Densuș. Fiecare dintre acestea își va spune povestea de când a luat naștere în trecutul geologic până când a ajuns parte a unei clădiri de patrimoniu.

proiecte (8)Include:

  • vizită ghidată la situl cu vulcani și fund de mare de la Densuș
  • jocuri educative tematice

Programul va avea trei versiuni în funcție de vârsta participanților: 4 – 7 ani – 45 de minute; 8 – 15 ani – 50 de minute și peste 16 ani – 60 de minute

 

2. Programe extinse

a. Dinozauri, vulcani şi marea dispărută (Program de o zi)

Cei curioşi sunt invitaţi în preistorie, tocmai în Cretacic, să pornească pe urmele dinozaurilor pitici din Ţara Haţegului şi să descopere două lumi dispărute – vulcanii şi Marea Thetys

Expediţia începe la Casa dinozaurilor Pitici din Sânpetru și continuă la siturile fosilifere de pe Valea Sibișelului unde vizitatorii vor afla cum se scot la iveală fosilele şi cum se realizează reproducerile de dinozauri şi vor face propriile lor descoperiri (fosile, vânători de comori).

Apoi exploratorii vor înainta pe Drumul Vulcanilor din Densuş pentru a găsi urmele erupţiilor și ale Mării Thetys, două elemente ale insulei tropicale care era cândva Ţara Hațegului şi se vor transforma în geologi pentru câteva ore. Îşi vor folosi simțul tactil pentru a descoperi diferenţa dintre rocile vulcanice şi cele sedimentare, vor afla despre erupţii spectaculoase, vor vedea lavă, bombe vulcanice, zeoliţi, urme de plante şi de viermi preistorici care s-au plimbat pe fundul mării acum 65 de milioane de ani.
b. Drum prin vremi (program de trei zile)

O călătorie în timp din vremea dinozaurilor până la poveştile oamenilor din prezent trecând prin timpuri ale dacilor, romanilor, cavalerilor şi haiducilor.

Vizite la situri naturale şi culturale precum: mlaştina cu plante carnivore de la Peşteana, Sarmizegetusa, cetatea Colţ, mânăstirea Prislop şi Muzeul Satului Haţegan; lecţii în aer liber, activităţi practice.

Ofertele includ:

– ghid însoțitor profesionist, specializat în istorie/geografie/geologie/paleontologie, pe toată durata vizitelor

– materialele necesare programelor educaționale

– materiale informative: hartă și pliant pentru fiecare turist

Alte activități, cazarea, mesele etc. pot fi organizate la cerere.

 

Programe la cerere

Cei mai aventuroşi şi întreprinzători dintre călătorii prin Ţara Haţegului au ocazia să îşi creeze alături de noi propriile programe în funcţie de ce doresc să afle şi să experimenteze şi de timpul pe care îl au la dispoziţie.

 

Pentru detalii și rezervări contactați-ne la adresa contact@dragdehateg.org,

sau la 0743688108

 

Reclame

2 răspunsuri la „Programe educaționale

  1. Foarte buna ideea de a imbogatii [ Tara Hategului ] cu diferite programe.Asa putem aduce turisti sa cunoasca mai bine zona! Succes!!!

  2. Pingback: Geoparc Hațeg - la pas | Talente de Năzdrăvani·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s